Wethouder Linda Voortman

Wethouder Linda Voortman kijkt mee; de aanpak van begeleiding naar werk

4 februari 2022

Afgeserveerd worden om redenen waaraan jij zelf niets kunt doen? Bedrijven, gemeenten en professionals kunnen allemaal een rol spelen om de duurzame inzetbaarheid en de arbeidsdeelname van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt te verbeteren. Naast kennis, opleiding en begeleiding is een startlocatie voor hen van doorslaggevend belang.

#Iedereeneenkans

Deze week, woensdag 2 februari, ging Linda Voortman, wethouder van o.a. Werk en Inkomen, Diversiteit en Publieksdienstverlening bij de Gemeente Utrecht op werkbezoek bij zo’n startlocatie dicht bij huis. Het stadskantoor van de Gemeente Utrecht. Op deze locatie worden de bedrijfsrestaurants en koffiebar door Compass Group en The Colour Kitchen gerund.

De stadskantoor medewerkers krijgen in het bedrijfsrestaurant meer dan duurzame en gezonde voeding, ze ervaren ook de kracht van inclusiviteit. In de restaurants wordt een veilige werkomgeving gecreëerd in de keuken of bediening en krijgt de Compass collega een opleiding en extra begeleiding waar nodig via het team van The Colour Kitchen. Wie het programma afrondt, is gegroeid in eigenwaarde, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen.

Praktijkverhalen

De wethouder kreeg een rondleiding en startte bij de gebaarista. Een dove barista, waar de koffie besteld moet worden in gebarentaal. Ook kreeg de wethouder een kijkje in de keuken en was er aandacht voor het programma dat The Colour Kitchen biedt en hoe het de stap naar duurzaam betaald werk dichterbij brengt voor de deelnemers. Dit begint bij een locatie waar ze onder begeleiding direct aan de slag mogen en waar de focus ligt op positiviteit en wat ze wél kunnen.

Linda ging met verschillende medewerkers uit de keuken en bediening in gesprek en stak zelf ook haar handen uit de mouwen. Ze kreeg uitleg hoe de juiste voorbereidingen te treffen en samen brachten ze dit in de praktijk. Er werden een aantal heerlijke lunchgerechten bereid.

Een stad met ruimte voor iedereen

De aanpak van begeleiding naar werk staan hoog op de agenda van de wethouder. Deze samenwerking tussen de gemeente, Compass en The Colour Kitchen is een mooi voorbeeld hoe iedereen de kans krijgt zich te ontwikkelen richting duurzaam betaald werk. Samen maken we impact door het vergroten van de social retun; de deelnemers krijgen met dit programma een vernieuwde en verbeterde invulling van hun dagelijks leven.

Deel dit artikel