Stop Food Waste Day 2024

23 april 2024

Met Compass Group Nederland stimuleren we verschillende initiatieven om de impact van voedselverspilling te minimaliseren.

Zo zijn we trots op onze samenwerking met Instock, een toonaangevende speler in voedselverspilling, die essentieel is voor onze missie. Dankzij Instock hebben onze locaties direct toegang tot een uitgebreid assortiment van groenten en fruit. Wat voor Instock begon als een restaurantconcept, is uitgegroeid tot een online horeca groothandel voor geredde producten. Hier vinden onze locaties een divers aanbod van producten, variërend van verse groenten en fruit tot hoogwaardig vlees, vis en houdbare producten. Dankzij de korte keten kunnen we de restanten van voedsel die vandaag ontstaan, al de volgende dag omvormen tot heerlijke gerechten in onze restaurants.

Daarnaast maken we gebruik van de Too Good To Go app om onverkochte maaltijden een tweede leven te geven. Too Good To Go stelt gebruikers in staat om tegen gereduceerde prijzen verrassingspakketten te kopen die anders verspild zouden worden. Op deze manier dragen we niet alleen bij aan het verminderen van voedselverspilling, maar bieden we ook kansen om gasten te laten genieten van maaltijden tegen een gereduceerd tarief. Door deze samenwerking konden we, als allereerste Nederlandse cateraar, begin april zelfs al de 100.000ste maaltijd ‘redden’.

Mocht er onverhoopt toch voedseloverschot ontstaan, dan maken we gebruik van de Winnow tool om deze resterende maaltijden te meten en te analyseren. Door deze gegevens te verzamelen, kunnen onze locaties leren en optimaliseren, waardoor ze in de toekomst efficiënter kunnen inkopen en de voedselverspilling verder kunnen verminderen.

Kortom, laten we samen de strijd tegen voedselverspilling voortzetten en streven naar een wereld waarin elke hap telt. Doe met ons mee op Stop Food Waste Day en laten we samen een positieve impact maken!

Deel dit artikel