Eerste Europese cityport CLIC – op het snijvlak van hospitality en stadslogistiek

12 juli 2022

Vanaf september verrijst aan de A9 de eerste logistieke stadshub in campussetting ter wereld: de City Logistics Innovation Campus (CLIC). Het is een innovatief project van logistiek vastgoedontwikkelaar intospace, dat gaat leiden tot de eerste emissieloze slimme stadslogistiek. Doelstelling is dat bedrijven op de campus gaan samenwerken om dat te verwezenlijken. Digitaal magazine Vastgoedmarkt sprak hierover met Robert Kreeft van intospace en Marcel Westerbeke van Compass Group.

CLIC – waar duurzaamheid naar een hoger niveau wordt getild

Duurzaamheid wordt vaak gezien als een containerbegrip. Bij CLIC wordt dieper ingegaan op échte duurzaamheid, een van de kernwaarden van CLIC, onlosmakelijk verbonden met duurzame stadslogistiek. De aandacht ligt specifiek op hoe duurzaamheid op vele verschillende vlakken van invloed is op de kwaliteit van (toekomstig) leven in de stad.

Om dit kracht bij te zetten denkt Compass Group mee vanuit het hospitality- en facility oogpunt. De nieuwe, duurzame stadslogistiek draait vooral om slimmer werken en samen delen. Dat begint met samen uitvinden, daarna samen uitproberen en uiteindelijk samen uitrollen. Op CLIC, maar ook daarbuiten.

Lees hier het hele Vastgoedmarkt artikel.

Render CLIC campusRender afbeelding – CLIC campus

 

 

Deel dit artikel