Compass Group nieuwe partner van Dienst Justitiële Inrichtingen voor voeding van justitiabelen.

13 juni 2022

Compass Group en Dienst Justitiële Inrichtingen maken samen de reis naar duurzame, gezonde en variabele dagelijkse voeding voor justitiabelen.

Compass Group levert met Eurest de dagelijkse voeding voor Justitiabelen in de justitiële inrichtingen van het gevangeniswezen en de vreemdelingenbewaring van DJI. Hierbij wordt vol ingezet om voedselverspilling tegen te gaan door zoveel mogelijk de mensen die bij DJI zijn ingesloten zelfstandig te laten koken en met verse ingrediënten.

Voor alle aan Justitiabelen te verstrekken voeding wordt rekening gehouden met o.a. de volgende voedingswensen:

  • Geloofsovertuiging (zoals Halal, Hindoe en Koosjer);
  • Levensovertuiging (zoals vegetarisch en veganistisch);
  • Medische indicatie.

Het betreft de dagelijkse levering van 3 maaltijden met  o.a. brood, hartig broodbeleg, fruit, zuivel en ingrediënten voor warme (dieet)maaltijden/ kant-en-klare maaltijden.

De dagelijkse voeding is in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en alle voeding is dagvers. Door de mensen die bij DJI zijn ingesloten te betrekken bij het voedingsproces en ze keuzes te bieden spelen we maximaal in op de tevredenheid en de zelfredzaamheid van de justitiabelen.

Maatschappelijke opdracht

DJI heeft een duidelijke maatschappelijke opdracht in het begeleiden van justitiabelen naar een succesvolle terugkeer in de samenleving. Daarnaast heeft DJI ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen op o.a. (voedsel)verspilling, CO2-reductie en circulariteit.

Compass Group gaat een belangrijke bijdrage leveren in het realiseren van deze doelstellingen tijdens de samenwerking met DJI. We volgen hierbij onze duurzaamheidstrategie, gebaseerd op drie pijlers van ons NuLA gedachtegoed; Milieu, Mens & Maatschappij en Vitaliteit, wat ons en onze partners helpt om te leren, te innoveren en samen te werken om onze doelen te halen. Wij gaan voor nul verspilling, in de breedste zin van het woord. Nul verspilling in voedsel, nul verspilling in het milieu, maar ook nul verspilling in talent.

Samen met The Colour Kitchen, een strategisch partner van Eurest benutten we het talent van de justitiabelen via ons ontwikkel- en opleidingsprogramma, en begeleiden we ze naar een succesvolle terugkeer in de samenleving en tot de arbeidsmarkt. Wij bieden een platform aan DJI om de zelfredzaamheid van de justitiabelen te verhogen.

Met het toepassen van de eiwittransitie in onze menuplanner, werken we toe aan een steeds duurzamere voeding waarin we werken met korte voedselketens door samen te werken met Local2Local.  Zo creëren we een duurzame en regionale binding met de locatie van DJI. En niet onbelangrijk, bieden we goede, gezonde, lekkere en duurzame voeding wat ten goede komt van de tevredenheid in de inrichtingen.

Deel dit artikel