Compass Group neemt familiebedrijf Maison van den Boer over en versterkt daarmee marktpositie

9 juni 2022

AMSTERDAM, 9 juni 2022 – Compass Group, wereldwijd marktleider in catering, kondigt vandaag de voorgenomen overeenkomst aan voor de overname van Koninklijke van den Boer Groep, een toonaangevende Nederlandse cateraar in het Sport & Leisure segment. Deze overname versterkt de positie van Compass Group als één van de grootste cateraars in Nederland.

Compass Group is internationaal marktleider in diensten op het gebied van voeding en facilitair management en biedt met haar merken Eurest en famous flavours vernieuwende en verrassende food & hospitality oplossingen aan voor verschillende segmenten.

Maison van den Boer is bekend van evenementen op het hoogste niveau in het binnen- en buitenland. Door de naam Maison van den Boer toe te voegen aan het merkenportfolio wordt het strategische groeiplan van Compass Group versneld.

Het aanbod van Compass Group in evenementen en catering in Nederland wordt uitgebreid, zowel in het zuiden van het land als binnen het Sports & Leisure segment en brengt variëteit aan in het aanbod. Famous flavours en Maison van den Boer zullen onafhankelijk van elkaar opereren en gebruik maken van elkaars expertise.

Overname past ook bij hybride trend in catering

In de afgelopen jaren is het speelveld in de bedrijfscatering sterk veranderd. Mensen lunchen of dineren niet meer standaard op de werklocatie zoals eerder, maar zijn vaker onderweg en thuis gaan eten, met gemak als voorwaarde. Deze hybride bedrijfscatering vraagt om vernieuwing en aanpassing en gaat verder dan alleen het productaanbod. De acquisitie van Maison van den Boer geeft Compass Group operationele voordelen, mede door een optimaal gebruik van de centrale keuken in Veghel waar dagelijks vele vakmensen gepassioneerd bezig zijn met koken voor diverse opdrachtgevers.

“Vandaag is een mijlpaal in wat voor Maison van den Boer een verhaal is geweest van groei, veerkracht en toewijding aan vrijetijdservaringen van wereldklasse, geleid door een uitstekend team,” aldus Kef van Helbergen, Managing Director Benelux bij Compass Group. “Er is geen betere thuisbasis voor Maison van den Boer om deze verbinding met gasten door te zetten, dan deel uit te maken van Compass Group. Wij zijn blij dat we hun kennis, ervaring en kwaliteit kunnen verwelkomen binnen ons bedrijf. Samen staan we nog sterker tegenover de uitdagingen van de toekomst.”

“Verschillende trends dagen de sector uit en er zullen nieuwe markten worden geopend,” vult Sandra van den Boer aan. “Als familiebedrijf is er onderzoek gedaan hoe deze kansen passen bij het gedachtengoed van Maison van den Boer en hoe dit kansen creëert voor de lange termijn. Dit heeft geleid tot het samengaan met Compass Group. Na 116 jaar als zelfstandig familiebedrijf actief te zijn geweest dragen wij met trots de onderneming over aan Compass Group.” Sandra van den Boer blijft betrokken bij Maison van den Boer als ambassadrice.

Deel dit artikel