Beleef de Floriade

25 april 2022

De Floriade is geopend! De koning opende op 13 april de wereldtuinbouwtentoonstelling in Almere door symbolisch de laatste cress te planten in een levende kaart van het park. De Nederlandse tuinbouw laat op de Expo groene oplossingen zien die onze steden leuker, leefbaar en duurzamer maken. Ook de restaurants zijn open en als culinair partner biedt Compass Group een assortiment die past bij groene en duurzame oplossingen.

Op alle vier de Floriade-restaurants staat gezonder en bewuster kiezen centraal. Eten verbindt en brengt mens en omgeving samen. Doordat de restaurants zich op unieke locaties op het terrein bevinden, wordt een bezoek een ware beleving.

Vier belevingen allemaal puur en lokaal

In de Flores toren, waar de opening plaats vond, is op de 13e verdieping de rooftop-bar met een adembenemend uitzicht. Bij Flora’s Kitchen kom je tot rust in een natuurlijke omgeving en geniet je van puur, lokaal, seizoensgebonden, gezond en lekker eten. In de openingsweek  zijn er duizenden gasten verwelkomd. Ben je met een grote(re) groep en wil je een event, diner of feest organiseren? De Orangerie is hiervoor de locatie bij uitstek. Gesitueerd in een glazen kas wordt je geïnspireerd door het uitzicht en heb je het gevoel in een grote binnentuin te zitten. Het restaurant ‘Dutch’ is het culinaire hoogtepunt van dit event.

Voor de fijnproever

Laat je betoveren door de fantastische smaken van het menu van Dutch, geïnspireerd en gecreëerd door de beste Nederlandse sterrenchefs. Famous flavors werkt hier samen met Les Patrons Cuisiniers. Geniet van een inspirerend 2 of 3 gangenmenu in een fascinerende omgeving. Het aanbod is grotendeels plantaardig en duurzaam en er wordt gekookt met producten van veelal Nederlandse bodem.

Bij Dutch komen kunst en bloemen samen. De kunstenaars in de keuken staan garant voor een moment van echt genieten. Zij laten het niet alleen bij geur, vorm en kleur, maar voegen daar een ware smaakbeleving aan toe. De drie Nederlandse gastchefs, Wilco Berends, Erik van Loo en Richard Oostenbrugge, wisselen elkaar opeenvolgend af. De eerste chef die aftrapt is Richard Oostenbrugge.

Beleef het zelf. Het restaurant heeft 240 plekken waarvan 80 op het terras en is toegankelijk voor alle Floriade bezoekers. Reserveer van te voren om telleurstelling te voorkomen.

 

Deel dit artikel