Circulaire bedrijfskleding

Afval is de nieuwe grondstof in de circulaire economie

10 februari 2022

Deze week is de week van de circulaire economie! Bij de kringloopeconomie draait het om het minimaliseren van grondstofgebruik door hergebruik van producten, onderdelen en grondstoffen. Maar hoe ziet dit er in de praktijk uit?

Corporate Fashion

Medewerkers van Eurest en ESFM dragen 100% circulaire kleding. Die kleding is gemaakt van gerecycled textiel en gerecyclede PET-flessen.
Compass Group Nederland werkt samen met Schijvens Corporate Fashion. In de praktijk betekent dit dat ze de oude bedrijfskleding bij de klant ophalen en deze gebruiken voor de productie van de nieuwe circulaire bedrijfskleding.

De gehele collectie van Compass is gemaakt onder toeziend oog van Fair Wear Foundation; een organisatie die zich inzet voor goede werkomstandigheden in de kledingindustrie en de fabrieken van Schijvens Corporate Fashion controleert. Alle productielocaties van Schijvens Corporate Fashion worden jaarlijks beoordeeld op haar prestaties met betrekking tot de sociale arbeidsomstandigheden in de kledingfabrieken waar de kleding wordt geproduceerd.

Wat het bespaart

Over geheel 2021 hebben we ongeveer 68 mln liter water bespaard of 60.000 kilo CO2. Dit staat gelijk aan 1.052.683 douchebeurten en 501.837 km autorijden.

Deel dit artikel